Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Wicksell knep första segern – Bengtsson vann totalt

I MX1-klassen blev det en ny totalseger för Filip Bengtsson från Tomelilla MK, men bara med två heatsegrar av tre möjliga.

Filip Bengtsson när han precis övertagit ledningen från Oskar Olsson - Foto: Niklas Svensson

I söndagens första final ledde Filip Bengtsson med cirka 6-7 sekunder före Jimmy Wicksell från Uppsala MK, när kopplingen gick sönder och Filip gjorde allt för att försöka behålla tempot. Men Wicksell kom ikapp och gick förbi men tillslut lyckades Filip få fart i cykeln igen, utan koppling men kommit mer in i det hela men det räckte tyvärr inte.

Så Jimmy Wicksell körde i mål som segrare för första gången, före Filip och Jesper Jönsson från Sösdala MK.

En utav dom tre starterna som Niclas Gustavsson knep denna helg - Foto: Niklas Svensson

Övrigt i klassen så visade bland annat Rasmus Sjöberg en imponerande fart denna helg, även om resultaten inte kanske visade det. Men startkrascher och andra missöden gjorde att Rasmus fick kämpa hårt genom fälten för placeringarna 7-7-5 med en femteplats totalt.

Niclas Gustavsson från Tibro MK blev MxInAction Holeshot dominant denna helg då han knep tre av tre möjliga starter, den sista starten med några centimeter tillgodo till Jesper Jönsson.

Rasmus Sjöberg - Foto: Niklas Svensson

Som sagt segrade Filip totalt och tvåa blev Jesper Jönsson med placeringarna 3-3-2 och Jimmy Wicksell som trea totalt med placeringarna 5-1-3. SMK Eksjös Victor Fahlén dundrade till med en fjärdeplats i lördagens final och Anton Wallstén från Tibro MK samt Emil Berggren från Örebro MK placerade sig imponerande på en sjätte respektive en sjundeplats totalt i deltävlingen.

Tyngre helg hade Eddie Hjortmarker på en 11e plats totalt före Per ”Norrlandsexpressen” Nyberg och Niclas Gustavsson. I mästerskapet leder nu Filip Bengtsson med 12 poäng före Jesper Jönsson och med 45 poäng före Oskar Olsson.

Jimmy Wicksell - Foto: Niklas Svensson

Oskar Olsson hade en bra helg men råkade även ut för en ordentligt krasch. Men placeringarna 2-4-6 räckte till en fjärdeplats totalt och han har nu 19 poäng tillgodo ner till Jimmy Wicksell på en fjärdeplats totalt i mästerskapet.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | MXGP
Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop