Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Sveriges paradis i Amerika – Del 2

För några veckor sedan fick ni läsare ta del av vår första del av ”Sveriges paradis i Amerika” som handlar om vår resa vi gjorde till den svenska anläggningen Nordic Club Florida.

Här kan ni läsa den första delen!

Här testar jag banan och i bakgrunden längre bort ligger det stora huset och det stora garaget - Foto: Per-Allan Wendin

Vi blandade lite friskt i första delen med egna reflektioner om mina första dagar på anläggningen och lite smått och gott om vad som finns där på den enorma anläggningen i Palatka, Florida.

Idag tänkte vi lämna över ordet till en utav de tre som varit med och startat upp det hela, Magnus Gabrielsson från Gotland, som också var den som tog den första kontakten med mig redan för över ett år sedan då vi försökte få till denna resa men som då inte blev av p.g.a. olika omständigheter.

Magnus Gabrielsson - Foto: Niklas Svensson

– Mitt namn är Magnus Gabrielsson, 45 år gammal och bor på Gotland i Visby tillsammans med min familj, tre pojkar i åldrarna 11, 15 och 19 år tillsammans med min fru Johanna Tell. Jag är egen företagare på Gotland där jag driver ett fastighetsbolag, arkitekt- och konsultfirma samt byggentreprenadsföretag.

Jag har själv alltid varit väldigt sportintresserad och hållit/håller på med allt ifrån längdskidor, friidrott, windsurfing, snowboard, squash, tennis mm. Motorintresset har alltid varit starkt, jag körde hyfsat i enduro i ungdomen 15 till 20, vindsurfade sen i 20 år varpå jag tog upp mc åkandet igen och har nu även fått med mig de två yngsta barnen som nu brinner för sporten där nu Pelle börjar få upp farten riktigt bra.

Dick Wicksell skötte bevattningen för min skull och Pekka i rött ordnade med en frukost bättre än på ett hotell - Foto: Per-Allan Wendin

Det hela började nog egentligen 2009 sedan när vi – Magnus, Roland och Dick, möttes första gången på ett av Hjortmarkers träningsläger i Italien med våra barn.

Vi kände tidigt att vi hade samma brinnande engagemang för sporten med många olika erfarenheter och ett stort kontaktnät, vi är alla entreprenörer och driver egna företag som startats från grunden vilket vi såg som en viktig erfarenhet för att kunna driva ett sådant här projekt iland, ingen av oss är några lycksökare utan vi vet att allt får ta sin tid och att ett långsiktigt tänkande för att lyckas är grunden i allt.

För drygt fem år sedan började jag tillsammans, då med Mats Åkerblom, som jag ekonomiskt stöttat mm under sin karriär, att försöka hitta ett ställe i USA lämpat för att bygga upp en motocrossanläggning.

Kim "McGyver" Lundström skötte tvättning av cyklar efter en träningsdag tillsammans med Rolle - Foto: Niklas Svensson

Ambitionen var att hitta det i Florida då jag ansåg att både klimat, träningsförutsättningar och framtid är optimala där. Mats och jag lämnade varandra tidigt i projektet varpå jag gick vidare.

Att klimatet är optimalt för träning syns inte minst på att de bästa crossåkarna i världen tillbringar sin träning där vintertid, medeltemperaturen ligger runt 22gr, inga trafikköer, nära till beachen och många fina banor oftast inom max 1 timmes bilfärd plus att alla människor är väldigt positiva och gillar motocross.

James Stewart, Justin Barcia, Chad Reed, Ryan Dungey, David Millsaps, Ken Roczen, Jason Anderson mfl.. Är bara några av de kända namn som bor runt oss. Aldon Baker som bla tränar Jason Anderson, Ryan Dungey och Marvin Musquin har även han sin anläggning i samma område, mer behöver man nog inte säga att vi valt rätt plats. Att det sen i området går tävlingar i princip varje helg (bla Florida Winter AM Series) gör inte saken sämre.

Vacker vy över området och banan - Foto: Niklas Svensson

Efter mycket letande och många resor lyckades jag äntligen hitta ett stort område på ca 120hektar fritt från närliggande grannar, perfekt placerad för de banor som finns i området, nära till stranden, nära till Orlando och Daytona, jag insåg att den här möjligheten får jag inte igen varpå jag slog till.

Efter ett par års projekterande och upphandling av hus mm presenterade jag idén för Roland och Dick varpå de åkte med över och tände på projektet utan tvekan. Vi satte spaden i backen våren 2015. För att få igång verksamheten i steg 1 valde vi att få upp huvudbyggnaden för boende, garaget och 3st egna banor(en 65/85 bana, en medelsvår supercross bana och en stor bana på ca 1,7km) till mitten av december 2015.

Foto: Niklas Svensson

Efter många timmars arbete på plats och mailande bakom datorn öppnade vi upp 2016 den 15:e december med fullt hus direkt. Bla fick vi besök av familjen Berglund(Karolin, Johan, Caroline, Marcus, Sebastian, Hanna) från Ösmo, familjen Ruuth (Andre, Stina, Elix) och fam Karsch (Norman, Anette, William). Förutom dessa har vi löpande kunder från hela världen på besök. Vi har även ett antal plintar för uppkoppling till husbilar/trailers till de team och åkare som bara vill nyttja vår anläggning exkl. boende.

Banorna på fastigheten är byggda av en fransman som bl.a. bygger banor för flera i det franska VM teamet samt en amerikan som bygger banor åt andra pro åkare i Florida, förutom våra egna banor har vi 10st publika som vi når från 15min till en timmes bilfärd från oss.

Enorma möjligheter finns på Nordic Club Florida - Foto: Niklas Svensson

Reklam | MXSM

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | MxInAction
Reklam | KTM
Reklam | HG GROUP AB
Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor