Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Sverige utanför topp 10 efter problem

Årets Lag-VM fest är nu precis över för denna gång och för femte året i rad blev det tillslut Frankrike som gick segrande ur striden återigen och för Sverige blev det en 12e plats totalt.

Svemo/Rasmus Christensen

I första finalen gick Filip Bengtsson omkull hårt efter starten och tvingades bryta heatet direkt ordentligt mörbultad. Men efter rapporter från plats efter finalen hade Filip givit klartecken till att försöka i det sista heatet. Alvin Östlund var själv inblandad i incidenter i inledningen av finalen men svarade sedan för en uppkörning till en 22a plats i mål.

I andra finalen blev det en tyngre resa för svenskarna Östlund och Anton Gole som startade långt ner i fältet för att sedan avancera upp till en slutlig 23e plats för Gole och en 24e plats för Östlund. Vi låg inför den sista finalen på en 14e plats totalt med långt upp till en tiondeplats totalt.

Svemo/Rasmus Christensen

Men svenskarna Anton Gole och Filip Bengtsson gav verkligen allt i det sista heatet och Gole avancerade upp till en 17e plats i mål medan Bengtsson forcerade fram till en slutlig 20e plats vilket resulterade med en 12e plats totalt för denna gång. Med det strul som skedde i både första och andra finalen så får vi anse resultatet som godkänt.

Det var dock spännande i varje heat och det stod oklart länge om vem som skulle gå segrande ur årets lag-VM. Fighten stod tillslut mellan Italien och Frankrike, där dom skiftade placering om ledningen flera gånger om innan Frankrike tillslut peta in en extra växel och tog de placeringar som var nödvändiga för att vinna för femte året i rad.

Om inte om hade funnits så var det faktiskt Team Holland som var överlägsna denna dag. Glenn Coldenhoff överraskade stort med att vinna båda sina finaler. Herlings vann sin första final och var tvåa strax bakom Coldenhoff i sista finalen.

Svemo/Rasmus Christensen

Men tyvärr tvingades deras tredjeförare Calvin Vlaanderen kasta in handduken i första heatet på en 11e plats då han fick problem med ögonen efter att fått kasta glasögonen, som många andra även fick göra. Calvin lyckades aldrig återställa sina ögon inför den andra finalen och kunde inte ens ställa upp.

Så trots nästan två ”nollade” heat slutade Holland på en tredjeplats totalt med bara sex poäng upp på Frankrike. Italien slutade tvåa totalt endast två poäng bakom Frankrike. Tyngre gick det för hemmanationen USA som inte lyckades bli bättre än sexa detta år och är det några som får en rejäl tankeställare nu så är det nog alla fans hemma i Amerika. ”Europa” bevisade klart och tydligt denna helg vart skåpet skulle stå.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (14)

Roger Persson

Ursäkta för sena kommentarer! För det första så är/var inte våra grabbar bra alls. Men dom gjorde vad man kan förvänta sig men inte mer! Sverige är inte bättre än så här. Banan var svår som sjutton. Vinnare är Holland i mina ögon och STORA diskussioner att tävlings-läkaren stoppade Hollands 3e förare! Han ville verkligen köra men fick nej. USA är ett fiasko och det är bara käften som går på dom och fansen. Positivt var den stämningen som var och tack till arrangemanget dvs USA. Jag är uppriktigt sagt orolig för svensk motocross framtid!

Eric

Besviken! Hur korkad är man? Går in på MX sajt dagen efter MXON och tror att de inte skriver resultat.

Gringo

Emil, man åker inte motorcykel, man kör. Åker gör de som blir skjutsade.

Emil 210

Så jäkla trist med de vanliga ”Svensson kommentarerna” Ni fattar inte hur bra alla åker i dessa sammanhang (alla 40 ) Men det är lätt att sitta himma och käka chips framför tven och säga hur folk ska köra...

Fredrik Ternvall

Jag tycker att grabbarna gjorde ungefär vad som kunde förväntas av dom. Dom är tyvärr inte snabbare än så. Alvin har bra ork så han brukar komma på slutet. Tycker att Anton gjorde bra på 450 det kanske passar honom bättre.

Erik

Det finns väl ingen som kan tycka att det var en godkänd tävling för svenskarna när det bästa resultatet är en 17e plats. Det visar väl helt enkelt att vi inte räcker till i stora sammanhang, tyvärr.

Bosse

Synd att Cairoli måste kasta glasögonen när det var 15 min + 2 varv kvar i sista heatet. Italien var ju i ledning då ett tag. Otroligt stark körning av honom utan glasögon och krigade som f#n i leran.

Svensson

Bra kämpat av samtliga svenskar. Men på riktigt hur är det möjligt att göra så dåliga starter i varje heat. Hoppas både Alvin och Anton kommer göra minst 500 starter i veckan hela vintern om dom nu skall köra VM ngt mer. Bra resultat iaf.

Christoffer

Tycker grabbarna visade på lördagen att dom har hjärta och vilja. Nu va det lite för mycket problem med krascher och liknande och tror absolut de hade kunnat knipa en topp 10. Bra kört ändå!

Classe

Besviken.. Du får väl låtabli att gå ut på nätet om du inte vill veta resultatet?

Besviken!

Spoiler! Alla orkade inte sitta uppe igår men tackar för rubriken. Bra jobb i övrigt!

Peter

Calvin (MX2 Holland) ville köra sitt andra heat men läkarna lät honom inte göra det pga blödning i ögat så det var ingenting han rådde över själv.

Fredrik Ternvall

Jag trodde Frankrike var utan chans men dom vinner tydligen med vilket lag som helst. Synd om Holland men jäkla trevligt med långsamma amerikaner.

Janos

Helt underbart att sätta amerikanarna på plats på hemmaplan!

Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop