Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Summering av SM-tippningen

Då var det dags att kika på resultatlistorna och se om de överrensstämmer med MXInActions tippande. Here we go...

Foto: Niklas Svensson

Alla rätt på pallen i 125U men lyckades kasta om Filip Olsson och Viking Lindström. Vet att den förstnämnde är stark på sand men vet också att Viking kan vara ännu grymmare. En miss i första racet, ja det har man tydligen inte råd med på den här nivån. I varje fall inte när Filip ligger i bakhasorna. Vad säga om Isak Gifting? Räcker det med mästartakter?

Hoppar vidare till MX2 där det blev en stor plump i protokollet. Holländaren Nick Kouwenberg på 15:e plats?!? DNS efter att CDI-boxen packat ihop på mastervarvet under lördagen. Körde si sådär i söndagens första race och bröt det sista. Kort sagt – han gick inte att känna igen. Ringde till Anton Gole i torsdags. Det lät sådär när vi pratade om hans skada inför helgen. I depån haltade han som en skadeskjuten gnu. På banan var han kanske inte som han brukar men det räckte ändå till totalsegern. Det finns fightingspirit i den gossen. Jösses!

Foto: Niklas Svensson

Varnade inför Årsunda för William Andersson. Hoppades att han kunde få till alla tre heat den här gången och det kan man ju minst sagt säga att han gjorde. Etta-tvåa-trea, wow! Lycka till med halva garaget, William. Jesper Jönsson då? Var bara två pinnar bakom Gole och William totalt. Hans jämnhet är ett av hans stora vapen. Han kan man lita på.

Ken Bengtsson. Ken Bengtsson och Ken Bengtsson. Såg honom inte i Ulricehamn då jag ej kunde närvara vid Bogebanan. Fick dock rapporter att han höll VM-tempo. Det gjorde han i Årsunda också. Det var i ärlighetens namn aldrig något snack. Inte ens när han tvingades jaga bakifrån var undertecknad eller Niklas Svensson oroliga. Så stor var fartskillnaden. Bakom honom var det tajt. Precis som i 125U prickade MXInAction in alla rätt namn, men även vände vi på tvåan och trean med den ynkliga marginalen två pinnar. 56 poäng för Nikolaj Larsen och 54 för Pontus Jönsson. Vår första runner-up, inte helt otippat Oskar Olsson, blev som vi förutspådde totalfyra med 53 poäng.

Foto: Niklas Svensson

Wallsten tippade (totalresultaten inom parantes)

125U: 1) Isak Gifting (1), 2) Viking Lindström (3), 3) Filip Olsson (2)
MX2: 1) Nick Kouwenberg (15), 2) Jesper Jönsson (3), 3) Anton Gole (1)
MX1: 1) Ken Bengtsson (1), 2) Pontus Jönsson (3), 3) Nikolaj Larsen (2)

Reklam | MXSM

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | AGM Shop
Reklam | HG GROUP AB
Reklam | MxInAction
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM