Reklam | Duells AB
Reklam | Uddevalla GP
Reklam | FoxHead Europe

Smått å gott i MX-världen

Skador, andra mästerskapstävlingar och svenskar som uppmärksammas av internationell media bjuder MXInAction på i denna notiskavalkad.

Vi börjar med glädjeämnet att andra MX-sajter än MxInAction uppmärksammar framgångarna för de blågula EM-aktörerna Isak Gifting och Ken Bengtsson. I detta fall handlar det om www.gatedrop.com. I allra högsta grad ett bevis att svensk MX lever.

Nästa VM-säsong kommer att avslutas i Italien. Närmare bestämt vid den klassiska anläggningen Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari i Imola. Datumen är satt till 29-30 september 2018.

Den tyska ADAC-serien MX Masters körde tredje ronden i Aichwald. Det blev trippelseger för KTM med Dennis Ullrich (4-1) överst på podiet före Christian Brockel (3-3) och Angus Heidecke (2-4). Den sistnämnde leder alltjämt mästerskapet.

Josh Grant - Foto: Niklas Svensson

I Kanada har de hunnit en deltävling längre in på mästerskapsserien. I Regina var Christophe Pourcel (2-1) tillbaka på tronen. Med sig på podiet fick han startkanonen Mike Alessi (3-2) och Matt Goerke (1-6). Den sistnämnde och Pourcel delar ledningen totalt.

Nu blir det Kawasaki för hela slanten. Dessvärre tre tråkiga och bara en positiv nyhet. Säsongen är nämligen över för VM-föraren Petar Petrov. Han skadade axeln i Ryssland, försökte köra i Italien men axeln hoppade än en gång ur led. Nu blir det operationsbordet för bulgaren.

Britten Tommy Searle hade flygbiljetterna bokade till Italien för sin comeback i VM-cirkusen. Knäskadan har sakta men säkert läkt, men då gick han och skadade ett finger. Ny destination för comeback är nu skriven till Loket, Tjeckien.

Någon som saknade Josh Grant i Muddy Creek? Han kraschade under kvalet, skadade armen och tvingades avstå racen. Huruvida det blir operation eller inte avgörs de närmaste dagarna. Till sist, och äntligen något positivt, blev det multirutinerade Brett Metcalfe som ersätter kickade Aleksandr Tonkov i teamet MEGA Bulk Fuel Monster Energy Kawasaki i den australiensiska MX-ligan.

Reklam | MXSM

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.