Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

SM-nedräkning – del 1

Mindre än en vecka kvar till SM-premiären. Undertecknad har tittat till de fyra olika klasserna och tyckt till. Först ut – MX-Girls.

I sedvanlig ordning är vi på MxInAction gentlemannamässiga. Med andra ord – ladies first.

Sandra Karlsson - Foto: Niklas Svensson

Egentligen ska jag kanske inte ens uttala mig om någon av klasserna så här på försäsongen. Har inte varit ute vid någon bana. Har inte sett någon SM-förare köra i vinter/vår. Har knappt pratat med någon då jag inte kommer att kunna medverka på mer än en SM-deltävling. Lägger med andra ord, med varm hand över SM-rapporteringen till Niklas Svensson.

Men tycka kan man alltid göra – och så ska jag göra. Dessvärre är det en smula beklämmande att se att endast 20 tjejer är anmälda till SM-premiären (läst 11 april). Ingen blir utslagen. Alla får köra. Lite som vinst varje gång på Liseberg. Vem eller vilka ska fylla på efter tappet av Frida Östlund, Caroline Berglund, Sara Pettersson och långtidsskadade Amanda Bergkvist? Fyra tjejer som alla är kapabla att nå pallen.

Natalie Kane - Foto: Niklas Svensson

Helt klart kommer kvartetten att lämna stora tomrum efter sig och nu när varken danskor eller norskor tycks prioritera SM, ja då ser det onekligen klent ut. Hoppas att fjolårskometen Matilda Huss tar ytterligare ett kliv närmare toppen. Vore kul om vi kunde få fram en ny Elin Mann. Annars kommer det att se ut som det alltid har gjort de senaste åren. Natalie Kane vs Emelie Dahl med Sandra Karlsson som bubblare. Hoppas knäskadan den sistnämnde ådrog sig i samband med VM-premiären inte var allvarlig.

Medaljerna går till:

1. Natalie Kane
2. Emelie Dahl
3. Sandra Karlsson

Skrivet av Anders Wallsten

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (7)

Klara

Johan, sanningen eller? SM är väl en publiktävling? Det finns andra tävlingar även för tjejer. Risken är att tjejerna tas bort fr SM om statusen är för låg. Med tanke på hur det ser ut i år så borde antalet kvalplatser minskas, tycker jag.

Thomas N

Precis Johan. Det är då jag å mina vänner tar oss en hamburgare. Vill se kvalitet när jag betalar inträde å det bjuder inte tjejerna på. Snarare tvärtom.

Johan

Thomas N så tjejer skall inte få tävla i sm för att du inte tycker att det är något att titta på? Ingen tvingar dig att titta!! Tror att du lixom alla andra vill ha fler utöver utav vår idrottt och om det är tjejer eller killar spelar väl ingen roll! Tjejer som tävlar i sm kommer att locka andra tjejer att börja med motocross precis som för killar!! Det i sin tur kommer ju att generera mer pengar till klubbarna vilket är gynnsamt eller?

Göran

Talanger? Tillåt mig småle nr 421. Blåögda föräldrar undanbedes.

Thomas N

Ta bort klassen från sm inget att titta på,

#421

Asså vänta nu här... Var inte detta tänkt som en artikel INFÖR SM? Varför tar ni då upp de förarna som INTE ska köra? 50 % av nämnda förare i artikeln ska inte ens delta i SM-premiären och ni väljer att lägga fokus på dom? Istället för att lyfta de unga och duktiga tjejerna som SKA delta! Allt har sin tid och det ingår i idrotten att man slutar efter ett tag, och då kommer det nya som ta deras platser.. lyft dessa unga talanger istället! Inte ett ljud om tex Ida Djärf som faktiskt kom 3a i ett heat 2016, eller om Clara Sjöqvist, Olivia Roxtorp eller Mathilda Larsson som alla placerade sig i toppen i våratsningen förra helgen och också ska köra i Saxtorp och kan slå till med fina placeringar. Och även jag själv som varit långtidsskadad efter SM premiären i Tibro för två år sen, men som kom 9a i Tyska mästerskapen tidigare i vår med endast VM förare framför. Är det inte trevligare för era läsare att veta vem dom ska hålla utkik efter på banan istället för vem dom inte kommer se där? Tråkigt med den genomgående negativa tonen genom hela inlägget. Tilläggas bör ju också att det är ju inte alla som får körtillstånd i klassen och då är det kanske inte så underligt att det inte blir fullt heller, kan däremot hålla med dig i att det är tråkigt att det inte blir fight om platserna.

Peppa istället!

Eller åtminstone Sluta blicka bakåt och börja blicka framåt! Lyft tjejer längre ner i fältet som har en potential att vara med i toppen om ett par år istället på att fokusera så mycket på de avdankade förarna i toppen! :)

Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP