Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Reflektioner från Årsunda – del 3

Då var det dags att åter blicka tillbaka mot den fjärde SM-deltävlingen och det gör MXInAction med följande små notiser.

VIP: Som vanligt, ordning och reda samt den röda mattan utrullad hos AMF Årsunda. God lunch, trevlig personal. Här känner man sig alltid välkommen.

Tom Johnsson med en holeshot - Foto: Niklas Svensson

Besvikelsen: Vad hände egentligen? Nick Kouwenberg kom till Årsunda med den röda plåten på sin Yamaha. Väl där var det inte mycket som fungerade. DNS-sexa-DNF är inget en före detta EM-mästare kan vara stolt över.

Löpningen: Nikolaj Larsen fick inte igång sin hoj till söndagens första MX1-race. Det blev till att springa med maskinen till den vaknade till liv. Larsen hann till grinden lagom när 5-sekunderskylten dök upp.

Tuff helg för Nick Kouwenberg som enligt rapporter hade problem med sjukdom - Foto: Niklas Svensson

Marginal: Anton Gole imponerade stort i det sista MX2-racet som han vann komfortabelt. Med minsta möjliga marginal vann han även deltävlingen totalt via exakt samma heatplaceringar som William Andersson men med bättre resultat i sista racet (2-3-1 vs 1-2-3).

Starter: Jimmy Wicksell var bra med i samtliga tre MX2-starter och det resulterade i den fina resultatsviten 3-4-4. Bra starter är viktiga, har det varit på tapeten förut?

Startkanonen Jimmy Wicksell - Foto: Niklas Svensson

Fotleder: Årsunda är en märkligt plats. I fjol härgade bromsarna med all bestämdhet runt banan. I år var det myggen (inte många mil till Gysinge) som gjorde sig gällande. Märkligt nog siktade flygfäna bara in sig runt fotlederna.

Upprepning: Vi nämnde dem som överraskningar under lördagen: Jonatan Mattsson och Fredrik Theorell. Vi hyllar dem även efter söndagens två race. Jonatan blev totalsexa och Fredrik totalåtta, vackert!

Anton Wallstén stod för en uppkörning som heter duga - Foto: Niklas Svensson

Suveränen: Hatten av för Ken Bengtsson. Ursäkta mitt franska uttal men satan vad han körde. Kalla det suverän. Kalla det uppvisning. Kalla det Charlotte Kalla. Ken B var helt outstanding denna helg. Tre raka MX1-triumfer – grattis!

Uppkörningen: Från 39:a i starten till sjua i mål. Inte illa. ”Det trodde jag aldrig”, sa mannen bakom bedriften – MX1-föraren Anton Wallstén som går från klarhet till klarhet. Sjua-sexa-sjua i heaten och totalfemma i helgen.

Ken Bengtsson - Foto: Niklas Svensson

På gång: Tom Johnsson visade att han på gång igen. Fyra i söndagens första MX1-race och en klockren holeshot i sista racet. Tyvärr drog han i backen något senare och tvingades bryta med magsmärtor.

Reklam | MXSM

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | HG GROUP AB
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | MxInAction
Reklam | AGM Shop