Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | 24MX

Historisk dag för Alvin Östlund

Från strålande solsken och en perfekt preppad bana i Ryssland på lördagen till ett muddrace likt en november kåsa på söndagen – Då klev Alvin Östlund fram och visade vart skåpet skulle stå!

Foto: Kemea Yamaha Racing

Ny anläggning och en helt ny bana i VM-sammanhang – i Ryssland. Förväntningarna var stora och när man fick se banan med de första publicerade bilderna på fredagen så blev man aningen körsugen. Vilken fantastisk bana, fylld med massor av hopp sektioner, feldoseringar, backar uppför och nedför.

Solsken under lördagen gjorde det ännu mer sevärt men dessvärre ville vädergudarna något helt annat till söndagens finaler. Himlen fullkomligt öppna sig till den första finalen i MX2-klassen. Men trots det tyckte jag banan såg väldigt bra och fin ut. Visst den var ju helt bottenlös, fylld med vatten och stora vattenpölar överallt. Men banan var så blöt så den bildades inte någon tung lera, som det gjorde till det andra heatet efter att solen letat sig fram igen.

Foto: Kemea Yamaha Racing

CEC Husqvarna föraren Anton Gole tvingades stå över denna helg, efter sviter från kraschen i Ulricehamn förra helgen. Riktigt tråkigt då det har varit väldigt intressant att följa både honom och Alvin Östlunds framfart i årets VM-säsong.

Så denna helg fick man hålla båda tummarna för Alvin Östlund, som denna finaldag såg till att ta sin Yamaha väldigt snabbt in till startkurvan. Två bra starter och en enorm skicklighet att hålla sig på hjulen, trots djupa långa leriga spår och med bara ett enda spår i princip runt hela banan, körde Alvin till sig en åttonde respektive en sjätteplats.

Foto: Kemea Yamaha Racing

Detta innebar en femteplats totalt, ett historiskt resultat för Alvins del som tangerade sitt personbästa som innan var en åttondeplats totalt i Thailand förra året och en sjätteplats totalt i Valkenswaard deltävlingen efter.

Visst, Alvin blev varvad två gånger i den andra finalen. Det var ingen dans på rosor där inne och jag tror vissa förare var inne i depån för att byta handskar och glasögon runt 3-4 gånger. Jeremy Seewer som vann andra heatet varvade alla förutom tvåan Brian Bogers. Även VM-ledaren Pauls Jonass fick se sig varvad.

Foto: Kemea Yamaha Racing

Alvin Östlund ligger nu på en fin 17e plats i mästerskapet med 103 VM-poäng inkörda och jag ser inga problem med att han ska kunna avancera ytterligare innan säsongen närmar sig sitt slut. Det är inte allt för långt upp till 12-13e plats. Nu får vi dock vänta två veckor innan det är dags för nästa deltävling i Italienska Ottobiano.

Men hatten av för dig Alvin Östlund och även för svensk Motocross. Hoppas alla ni ungdomar som är på väg upp i era karriären tar lärdom av dessa duktiga förare som vi nu har ute i Europa och övriga världen, som bevisar att viljan kan ta dig väldigt långt.

Reklam | MXSM

Kommentarer (2)

Niklas Svensson [ADMIN]

Korrigerat :)

JP

Alvin blev 6a i valkenswaard förra året????

Reklam | Forsell Motor
Reklam | HG GROUP AB
Reklam | AGM Shop